Rijlessen

Hoe geven wij les?

Les op maat

Omdat iedere leerling anders is start onze compacte rijopleiding met een proefles. Tijdens de proefles wordt er gekeken hoeveel lessen jij nodig zult hebben op basis van je instapniveau. Vervolgens maken we een planning . Daarbij houden we rekening met je werk of studie en de reserveringstijd voor een praktijkexamen. Dan gaan we de weg op.

Wij geven rijles op een professionele manier. Bij ons sta jij als leerling centraal. Het is ons streven om elke rijles weer het beste uit jou te halen en jou uiteindelijk te kunnen feliciteren met jouw rijbewijs. Wij werken met een digitale instructiekaart.Op de instructiekaart wordt er per les de vorderingen bijgehouden. Zo heb jij als leerling een goed overzicht over wat je al onder de knie hebt en waar de leerpunten nog liggen. Bij ons krijg je les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto, dit helpt ook jouw leerproces te vergemakkelijken.

Niet voor niets zijn wij DE rijschool met alleen maar tevreden leerlingen; 

  • Wij werken motiverend
  • Geduldig
  • Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel
  • Onze instructeurs zijn geschoold

Overzicht van de rijopleiding

Auto leren rijden is een proces. Om dit proces te vereenvoudigen is de opleiding onderverdeeld in drie fasen.  In elke fase heeft de instructeur een andere rol om te zorgen dat je het lesmateriaal snel begrijpt en het vervolgens ook goed kan uitvoeren.

De instructeur is in…
… fase 1 een motivator
… fase 2 een mentor
… fase 3 een coach

Fase 1 Voertuigbeheersing

Je start in Fase 1 met voertuigbeheersing. Voor veilig autorijden is een goede basis nodig en die begint met het vlot en veilig bedienen van het voertuig. Hierbij moet je denken aan wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Je leert ook wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe je de verlichting aanzet, en wat alle lichtjes betekenen op de dashboard. De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Op het moment dat het bedienen van het voertuig soepeltjes gaat kun je beter je aandacht verdelen en ben je klaar voor de volgende fase.

Fase 2 Verkeersdeelname

Je zal in deze fase een structurele aanpak krijgen waarin iedere les een bepaald onderwerp van het autorijden word getraind. Het onderwerp word duidelijk uitgelegd met afbeeldingen en de handelingsanalyse, waarna het in de praktijk getraind gaat worden; van makkelijk naar moeilijk. Deze fase is fijn , geen wirwar aan informatie maar stap voor stap alle onderwerpen trainen met betrekking tot het veilig auto rijden.

Aan het einde van deze fase ben je al aardig getraind in kijkgedrag, scannen, vooruitkijken en beschik je al over een goede basis in veilig autorijden.

Fase 3 Inzicht en ervaring

In de laatste fase van de rijopleiding is het belangrijk dat je zelfstandiger gaat worden. In het begin van deze fase gaat de Tussentijdse Toets plaatsvinden bij het CBR. Mijn rol als instructeur verandert naar Coach en je krijgt ruimte en vrijheid om door te ontwikkelen. Het vallen en opstaan hoort bij deze fase. Je moet van je fouten leren en daar beter van worden. De instructeur geeft dmv coaching feedback zodat je door kan groeien. In deze fase word je voorbereid op de praktijk en ga je veilig autorijden ook combineren met navigatiesysteem volgen of bijvoorbeeld het volgen van borden. Aan het eind van de fase beschik je over het gewenste rijgedrag en kan je vlot, veilig en verantwoordelijk door het verkeer.

Het praktijkexamen B

De opleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen bij het CBR. De instructeur heeft vertrouwen in jouw rijgedrag maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent. De examenrit duurt 35 minuten, je rijdt op aanwijzingen
van de examinator. tijdens de rit zal de examinator een totaalbeeld vormen van jouw rijgedrag. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.